Tuse Børnehus er en ny børnehave og vuggestue på i alt 2420 m², opført i totalentreprise, for Holbæk Kommune.
Børnehuset rummer plads til i alt 266 børn og 50 voksne /personale, fordelt på 8 grupperum til børnehavebørn, og 4 grupperum til vuggestuebørn, samt 2 store liggehaller. Herudover er der administrations – og personalerum, produktionskøkken, fællesrum, sansehus, gårdhave /atrium, samt en kæmpe stor legeplads med alt hvad hjertet begærer af legeredskaber, hytter, shelters, mooncarbane, og meget mere. Udvendige arealer er smukt anlagt i kuperet terræn med integreret LAR, som bidrager til øget biodiversitet og samtidig giver børnene indblik i naturens mangfoldigheder.
Bygningens er opført med træfacader i Thermowood, tagpaptag anlagt med Sedum
Tuse Børnehus forventes at blive certificeret med DGNB Guld

Bygherre: Holbæk Kommune
Totalentreprenør: JJ Tømrer – og Snedker A/S
Ingeniør: Danakon A/S
Landskabsarkitekt Anne Stausholm Landskabsarkitekter
Anlægssum: Kr. 40.000.000,-
Rådgiver omfang: Arkitektrådgivning og projekteringsledelse